Natte toervaart

De jaarlijkse einde seizoen toervaart viel bijna letterlijk in het water. Na een mooie lange nazomer voorspelden de weerberichten slechts weinig goeds voor het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september. Ga we of gaan we niet, that was the question! Uiteindelijk besloten vijf van de ingeschrevenen dan toch maar te varen. Het weer viel eigenlijk op zaterdagvoormiddag wel best mee. Na de middag kwamen dan de eerste buien. Regen, eventjes droog, dan weer regen. Afwisselend motregen en fikse buien. Het vriendelijke onthaal in Portus Ganda, de ‘stand up comedian’ alias ‘schipper’ alias ‘gids’ tijdens het boottochtje en later de vlotte bediening in het restaurant langs de Graslei maakten veel goed.

De terugweg was mogelijks nog natter. In de plenzende regen een sluis nemen is geen pretje. Varen met de ruitenwissers op continu en tussendoor ook regelmatig de aangedampte ruiten schoonhouden. Kortom een doornat maar toch heel gezellig weekend.

,

Sluit Menu